Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana

advertisement
Champion.com (Hanesbrands Inc.)

Details

Date & time May 22 '16
Event ends May 24 '16
Location
Cankarjev dom, Ljubljana
Creator Obrazi.si

Who's attending

Obrazi.si

Description

Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana

Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana ponovno prihaja v slovensko prestolnico. Med 22. in 24. majem se bodo predstavili: AKULTURA, Charlie design, Cliché, Marjeta Grošelj, IVANMAN, Natasa Persuh, Peter Movrin, Sari Valenci, Spirit by T.B., Tanja Zorn, SENS. Več >>

Share:

The Wall

Obrazi.si
May 25 '16
MBFWLJ do oktobra zapira svoja vrata

Ljubljana, 25. maj – Druga edicija Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana se je zaključila v enaki maniri, kot se je začela. Do zadnjega mesta polne tribune, ekstatično pričakovanje, izjemno medijsko zanimanje, modna pista prepojena z bliskavicami kamer, izjemnimi domačimi in tujimi modnimi oblikovalci, modno razstavo ob 50. letnici ustvarjanja ikone slovenskega oblikovanja Marjete Grošelj, premiernim obiskom Petre Nemcove ter prisotnostjo slovenske veleposlanice v Berlinu gospe Marte Kos Marko. Slovenski oblikovalci s tokratnega MBFWLJ se bodo ob 25. obletnici slovenske države jeseni izjemno razveselili možnosti predstavitve svojih del v Berlinu. Ustvarjalna ekipa Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana s tem izpolnjuje enega izmed svojih temeljnih poslanstev – ustvarjanja spodbudnega okolja za rast in razvoj potenciala. Svojo priložnost je izjemno izkoristila tudi prejemnica prve slovenske Mercedes-Benz Fashion Award Sara Valenci, študentka Naravoslovno tehniške fakultete, ki se je na MBFWLJ predstavila s samostojno modno revijo. Po navdušujoči drugi uprizoritvi praznika mode ustvarjalna ekipa pod vodstvom programskega in umetniškega direktorja Saša Radoviča napoveduje nadaljevanje modne zgodbe v jeseni.

Pet modnih revij je tudi zadnji dan tedna mode prestižne nemške avtomobilske znamke obiskovalce prikovalo na sedeže in Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana utrdilo kot prostor, kjer se srečujejo ideje, tkejo dragocene niti prijateljstva in izpolnjujejo mnoge priložnosti. Tako si bodo ljubitelji mode v XYZ Premium Fashion Store lahko ogledali in tudi že kupili kolekcije blagovnih znamk: JSP, AKULTURA, MÊHLÊ , kmalu pa bodo na voljo tudi preostale znamke slovenskih oblikovalcev, predstavljene na MBFWLJ.

Modne revije // 24. maj

Tanja Zorn

Modna oblikovalka Tanja Zorn Grželj racionalizem postavlja na prvo mesto šele pri določanju strukture kolekcije in funkcionalnih detajlov. Kolekcija Dragonfly Tanjo Zorn opisuje kot oblikovalko, njeno življenje, filozofijo, hrepenenja, radosti in želje. Pisano življenje med vodo in nebom pomešano z funkcionalni detajli, kontrasti in čutno tipne površine.

Natasa Persuh

Natasa Peršuh stavi na minimalizem. Navdih za svoje oblikovanje najde v uličnem stilu modnih metropol, v aktualnem kulturnem in umetniškem dogajanju, v filmih in zgodovini. Navdihuje jo fuzija vsakdanjih obveznosti in zahtev sodobnega časa po gibanju in funkcionalnosti, v kombinaciji s principi visoke mode ter maloserijske unikatnosti. Kolekcija jesen/zima 2016 predstavlja spoj visokega poletja in globoke zime, sodobni glamur, ki je enakovreden doma na ulicah in na rdečih preprogah.

Sari Valenci

Lanskoletno dobitnico nagrade Mercedes-Benz Fashion Award Sari Valenci opredeljujejo unikatni, drzni in družbeno kritični kosi oblačil. Strast do oblikovanja je odkrila že zelo zgodaj, navdih zanj pa srečuje vsepovsod: na potovanjih in ljudeh, ki jih srečuje na svoji poti. Kolekcija jesen-zima 2016 je oda fenomenu vsem predmestnim stilom, ki se preko subtilne barvne palete modrin in rjavih tonov prelevijo v ulično modo.

IVANMAN

Blagovno znamko IVANMAN, s sedežem v Berlinu, je ustanovil hrvaški oblikovalec Ivan Mandžukić s ciljem ustvariti kombinacijo klasičnih in avantgardnih oblačil za moške. Modo vidi kot družbeni pojav, jo analizira z dekonstrukcijo, preučuje njene posamezne dele in jih ponovno sestavlja. Kolekcije, kljub nasprotju tkanin, oblik, materialov in barv sledijo fokusu popolnega reza, minimalizma in visoke nosljivosti.

Charlie design

Prestižna znamka hrvaške modne scene stavi na prelevitev kiparskih oblik v edinstvene modne kose. Znamka Charlie design, ustanovljena leta 1987 s strani Loredane in Branka Bahorića, prisega na neprekosljivo kvaliteto. Uspešno ravnotežje umetniškega oblikovanja in nosljive arhitekture slavi minimalizem, pridih avantgardnosti in popolno uporabnost. Kolekcija jesen/zima 2016 pripoveduje magično črno-belo modno zgodbo, ki briše meje med sezonama. Mešanica materialov deluje tako pozimi kot poleti, bela zgodba v nasprotju s črno pa ustvarja edinstveno, brezčasno modno pravljico.
MBFWLJ do oktobra zapira svoja vrata

Ljubljana, 25. maj – Druga edicija Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana se je zaključila v enaki maniri, kot se je začela. Do zadnjega mesta polne t...See more
You need to sign in to comment