Otvoritev festivala Mesto knjige: Miljenko Jergović

advertisement
Champion.com (Hanesbrands Inc.)

Details

Date & time May 31 '19, 19:00
Event ends May 31 '19, 21:00
Location
Atrij MONG, Trg Edvarda Kardelja 1, Nova Gorica
Creator Obrazi.si

Who's attending

Obrazi.si

Description

Otvoritev festivala Mesto knjige: Miljenko JergovićZ velikim veseljem najavljamo, da bo prvi gost letošnjega festivala Mesto knjige: vode bosansko-hrvaški književnik Miljenko Jergović! Jergović, ki je eden najbolj prevajanih avtorjev s področja nekdanje skupne države, je avtor številnih kratkih zgodb, romanov in esejev. Z avtorjem se bo pogovarjala režiserka Anja Medved.
﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏
Petek, 31. maj 2019, ob 19. uri
Atrij Mestne občine Nova Gorica

»Stavek je ritem padanja dežja po strehi, ta ritem pa se razlikuje od ritma lažnega dežja po izmišljenih strehah.«
- Miljenko Jergović, odlomek iz Zgodovinske čitanke

Letošnji knjižni festival Mesto knjige, ki se bo tokrat tematsko posvečal vodam, bomo ponovno otvorili v pravljičnem ambientu atrija Mestne občine Nova Gorica. Poleg osrednjega gosta, pisatelja Miljenka Jergovića, nas bodo v festivalsko dogajanje popeljali odlični mladi domači glasbeniki, ki so se združili posebej za to priložnost.

✑ Miljenko Jergović (1966) se je rodil v Sarajevu, od leta 1993 pa živi v Zagrebu. Za svoje delo je prejel številne domače in mednarodne nagrade, njegovi romani in kratka proza so prevedeni v več kot 20 jezikov. Jergović, ki je eden izmed najbolj priljubljenih avtorjev s področja nekdanje Jugoslavije (tako pri bralcih kot pri kritikih), je med drugim podpisal dela kot so Dvorci iz orehovine, Zgodovinska Čitanka, Sarajevski Marlboro, Ruta Tannenbaum. Več >>
Share:

The Wall

No comments
You need to sign in to comment